Sira Hernández
alacarta

A la portada, Sira Hernández. Febrer 2019, Ritmo.es (pàg.6)
La pianista i compositora protagonitza la nostra portada per mèrits propis, ja que la seva intensa activitat de concerts i enregistraments la situen com una de les referències del piano espanyol. Formada a Itàlia i amb Alícia de Larrocha, ens parla de la seva passió pel so i la creació del mateix.( + info .)

alacarta

Les Muses, EMILIA Fadini La gran divulgadora dels secrets de la música antiga per Sira Hernández ...

És un gran plaer per a mi poder parlar en aquest article de la gran clavecinista italiana Emilia Fadini, que vaig tenir l'honor i el privilegi de conèixer recentment i poder conversar amb ella en profunditat.

alacarta

"Després d'Alicia de Larrocha i Luís Fernández Pérez, Sira Hernández entra en el grup dels grans intèrprets de les sonates del pare Soler al piano .... la sensibilitat de la intèrpret dicta llei i converteix aquesta hora de música en una experiència de el més gratificant. "(Secció Discos)

ABC Cultural

Recomanació per a l'estiu de Stefano Russomanno.
"Una agradable sorpresa suposen les dotze sonates del Pare Soler interpretades al piano per Sira Hernández .... S.H. Contempla aquest repertori des d'una perspectica romàntica i ersonal. Escoltem al marge de purismes i prevencions, aquestes lectures resulten captivadores ". (Dissabte 15 de juliol)

ABC Cultural

"Sira Hernández ha sabut trobar l'essència d'aquestes interpretació expressiva i lliure, gairebé romàntica, que avui ens ofereix en aquest nou i imprescindible disc. Les frases de SH mai són abruptes, sinó que el so es va construint gelosament en cada línia, permetent l'oient gaudir amb tota claredat del principi i fi de cada un dels períodes .. SH fuig d'aquesta "pulcritud" excessiva habitual en els pianistes que busquen imitar un so clavecinístic per fer-nos arribar una interpretacions més espontànies, més apassionada i més captivadora, tot això sense perdre ni una mica de correcció en l'execució dels detalls que infesten l'obra de Soler. "
Lucía Martín-Mestre Verb
(Recomana el CD amb les Sonates del Pare Soler)

Malómano

Concert-recital poètic a Guadalajara 23 març 2018 'Versos de Gerardo Diego per als Nocturns de Frédéric Chopin' Aquest concert, presentat per la pianista Sira Hernandez i l'actor Manuel Galiana, fusiona sobre l'escenari la música de Chopin i els versos de Gerardo Diego. ( + info .)

Kaidan producciones

XII Sonates del pare Soler, Sira Hernández
... Ens trobem davant d'una interpretació subtil i transparent, ressaltant les dinàmiques i articulacions fruit de Nin. Exemplar execució per Sira Hernández d'aquestes peces, fruit d'una gran tasca musicològica de recuperació patrimonial ...
Luis Suárez

Revista Musical Ritmo

"Fugint de rigideses rítmiques i sonoritats excessivament seques, però sense allunyar-se d'un cert rigor interpretatiu, Sira Hernández aprofita tots els recursos que li permet el piano en contraposició al clau per realitzar unes lectures més lliures, sense fugir del pedal i el rubato quan es necessiten. Imbuïdes de bellesa, les seves interpretacions són tan espontànies com bé recreades i tenen un punt molt atractiu pel lirisme, la bella sonoritat i l'acostament romàntic ... " (Novembre)
Santi Riu

Segarra

"Sira Hernández ha entès la interpretació de les Sonates del Pare Soler, des d'una aproximació acurada i detallista, feta des d'un pianisme que té cura no caure en extrems, o sigui un èmfasi exagerat, proprio del segle XIX, i una timorata imitació - impossible, d'altra banda- del clavecí que va haver de conèixer el frare jerònim. "
Blas Matamoro

scherzo

"Sira Hernández ho assimila tot envers la seva personalitat no adscrita a cap tendència o escola determinada, ens fa arribar aquesta música lluminosa i optimista amb una contagiosa vitalitat i una exquisida mestria tècnica que li permet no haver de preocupar d'una immaculada lectura per dedicar-se a interpretar amb llibertat i sentiment aquesta música "
El disc és una autèntica delícia que s'escolta amb plaer per l'obra de Soler i per la personalitat indiscutible de S. H. que al marge de les nítides i precioses sonoritats aporta una calidesa que ens allunya dels academicismes virtuosos i mecànics ... "
Joaquim Hernández Puig

In Fernem Land
Sira Hernández
PIANISTA
facebook
youtube
facebook
itunes
spoty
spoty